Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Παρουσίαση του νέου Macbook Air.

Ο Steve Jobs αποκάλυψε ένα πιο ελαφρύ MacBook Air Laptop και μία καινούρια έκδοση του Macintosh λειτουργικού, ονομαζόμενο Lion. Οπως είπε, εμπνεύστηκε από τις συσκευές touch-screen της ίδιας του της εταιρίας.
 Τα Macs σύντομα θα έχουν δικό τους app store, παρόμοιο με εκείνο των iPhone και iPad, είπε ο Jobs σε εκδήλωση στο Cupertino της California. Οι νέοι υπολογιστές θα μπορούν να χρησιμοποιούν καλύτερα τις δακτυλο-κινήσεις στα track pads, μιμούμενοι τις επιφάνειες εργασίας του iOS, του λειτουργικού των φορητών συσκευών.

Το "μαγαζί εφαρμογών" θα ανοίξει μέσα σε 90 ημέρες και το λειτουργικό Lion θα βγει στην αγορά το καλοκαίρι του 2011.
Το νέο MacBook Air το οποίο είναι λεπτότερο από 2 εκατοστά στο πιο παχύ σημείο του, θα συνδυάζει τα πλεονεκτήματα ενός iPad και ενός notebook. Η μπαταρία του θα επιτρέπει στους χρήστες να σερφάρουν στο διαδίκτυο για περίπου 7 συνεχόμενες ώρες. Σε standby, θα μπορεί να λειτουργεί μέχρι και 30 ημέρες. Η μνήμη του, όπως και στις φορητές συσκευές της εταιρίας δεν θα βασίζεται σε σκληρό δίσκο αλλά σε flash.
Τέλος, το βάρος του θα κυμαίνεται από 1.1 μέχρι και 1.5 κιλά, αναλόγως το μοντέλο.
Οι δύο εκδόσεις θα είναι η 13.3-ιντσών η οποία θα κοστίζει από 1.299 μέχρι 1.599 δολάρια Η.Π.Α. βάσει της μνήμης του, και το 11.6-ιντσών μοντέλο θα πωλείται από 999 δολάρια.
Επίσης η Apple παρουσίασε το νέο λογισμικό για πολυμέσα, επονομαζόμενο iLife 11. Η ανανεωμένη έκδοση αυτού του προϊόντος θα κάνει πιο εύκολη και χρηστική τη χρήση εφαρμογών πολυμέσων, όπως επίσης και τη σύνδεση και διαδραστικότητα με το Facebook.
Tα νέα αυτά προγράμματα συμπεριλαμβάνουν το iPhoto, το οποίο λύνει τα χέρια όσων επιθυμούν να στείλουν φωτογραφίες μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και να μετατρέψουν τις φωτογραφίες τους σε βιβλία ή καρτες.

 Πηγή : http://24wro.blogspot.com/2010/10/apple-ipad-notebook.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου