Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Microsoft : Ενδιαφέρεται να εξαγοράσει την Adobe


Δημοσίευμα που θέλει την Microsoft να εξαγοράζει την Adobe, είχε σαν αποτέλεσμα η μετοχή της δεύτερης να εκτιναχθεί στα ύψη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.O διευθύνων σύμβουλος της Microsoft Στιβ Μπάλμερ είχε πρόσφατα μυστική συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Adobe Σαντάνου Ναράγιεν, ανέφεραν οι New York Times.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ένα από πολλά τα θέματα πουσυζητήθηκαν «ήταν η Apple και ο έλεγχος που ασκεί στην αγορά κινητών τηλεφώνων, καθώς και το πώς οι δύο εταιρείες θα μπορούσαν να συνεργαστούν στον πόλεμο κατά της Apple».

«Η πιθανότητα εξαγοράς της Adobe από τη Microsoft ήταν μια από τις δυνατότητες που εξετάστηκαν» αναφέρει το δημοσίευμα, επικαλούμενο πηγή που δεν κατονομάζεται.Ωστόσο, και οι δύο εταιρείες αρνήθηκαν να σχολιάσουν την είδηση.Αξίζει να σημειωθεί ότι εδώ και καιρό η Adobe βρίσκεται σε διαμάχη με την Apple λόγω της άρνησής της να υποστηρίξει το Flash στο iPhone και το iPad.
Η Microsoft αναπτύσσει στο μεταξύ το Silverlight, μια τεχνολογία που ανταγωνίζεται το Flash αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει γνωρίσει μεγάλη απήχηση.Οι αναλυτές διαφωνούν μεταξύ τους για το κατά πόσο μια τέτοια εξαγορά θα είχε νόημα για τις δύο πλευρές.«Νομίζω ότι δεν θα υπάρξει εξαγορά σε καμία περίπτωση» εκτίμησε ο Τριπ Τσάουντρι της Global Equities Research, ο οποίος πιστεύει ότι η μυστική συνάντηση αφορούσε το Flash και το Silverlight.«Η Adobe επιμένει να εγκαταλείψει η Microsoft το Silverlight και να ανέβει στο τρένο του Flash. Θα μπορούν τότε να αντιμετωπίσουν την Apple από κοινού» ανέφερε.Αντίθετη γνώμη έχει ο αναλυτής Τόουν Τραν της Morningstar. «Είναι σίγουρα πιθανό. Ίσως είναι μια περίπτωση του τύπου «ο εχθρός του εχθρού μου είναι και δικός μου εχθρός [...] Η πλατφόρμα Flash στα χέρια της Microsoft θα μπορούσε να είναι ένα ενδιαφέρον ανταγωνιστικό όπλο κατά της Apple» δήλωσε στο Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου